EtusivuTyötRavintola Factory

Ravintola Factory

Ravintola Factoryn sivuston uudistuksella koko ravintolaketjun ilmeen ja sisältörakenteen yhtenäistäminen

Ravintola Factory - esittelykuva

Ravintola Factory on kasvava suomalainen ravintolaketju

Luonasravintoloistaan tunnettu Ravintola Factory on vahvasti kasvava ravintolaketju, johon kuuluu kymmeniä ravintoloita ja tilakokonaisuuksia Helsingin ja Espoon alueella. Ravintolapalveluiden lisäksi yritys suunnittelee ja toteuttaa räätälöityjä catering-palveluita ja tarjoaa laadukkaasti varusteltuja tiloja erilaisten juhlien ja kokousten järjestämiseen.

Verkkosivusto on yritykselle tärkeä kanava osana markkinointia ja asiakaspalvelua. Päivittäin vaihtuvat lounaslistat ja erilaisten kampanjoiden nostaminen sivustolle asettavat sisällön päivittämiseen tehtävillä ratkaisuille omia erityisvaatimuksia. Esitystapojen oli tuettava yrityksen viestinnällisiä tarpeita mahdollistamalla ajankohtaisen ja tärkeän tiedon esittäminen sivustolla halutunlaisesti ja vaivattomasti.

Ravintola Factory - käyttöliittymäesimerkki

Uudella konseptilla toimivampi palvelukokonaisuus

Uudistuksen lähtökohtana oli löytää ratkaisuja sisällön esittämiseen ja korvata aikaisemmat erilliset ravintolasivustot yhdelle yhtenäiselle alustaratkaisulla. Haasteena oli suunnitella verkkosivusto, joka sisältää paljon erilaista sisältöä ja palvelee sekä runsasta määrää nykyisiä kävijöitä että uusia asiakkaita. Tärkenä yksittäisenä asiana oli päivittäin vaihtuvien lounaslistojan löytäminen ravintolakohtaisesti helposti ja nopeasti.

Ratkaisuun tarvittiin useita sisältötyyppejä, kuten laatikoista rakennettavia sisältösivuja, artikkeleita, lounasravintoloita, isompia ravintolakokonaisuuksia ja juhlatiloja. Sisältöä laajennettiin kuvagallerioilla, kartta-ratkaisuilla, tabi-sisällöillä, ajastetuilla sisältölaatikoilla, eri tyyppisillä nostoilla sekä moninaisilla modaali-lomakkeilla. Lounaslistoja varten tehtiin hallintaan oma keskitetty näkymä, jossa kaikkien eri ravintoloiden lounaslistoja pystyy kerralla päivittämään. Verkkosivuston teema rakennettiin täysin asiakkaan toiveiden mukaisesti ilman valmista pohjaa, jolloin suorituskyky ja hallittavuus oli mahdollisimman optimaalinen.

Ravintola Factory - käyttöliittymäesimerkki
Ravintola Factory - yleiskuva

Uusi Factoryn ilmeen mukainen ulkoasu

Yksi tärkemmistä tavoittaista oli yhtenäistää ravintoloiden visuaalinen ilme aiempien ravintolakohtaisten ratkaisujen sijaan. Ilmeen suunnittelussa käytettiin Factoryn olemassa olevia design-määrityksiä laajentamalla sitä verkkosivustoon liittyviä yksityiskohtien osalta. Erityisesti sivuston typograafiset määritykset suunniteltiin paremmin tarpeita vastaaviksi.

Verkkosivuston visuaaliset ratkaisut dokumentoitiin asiakkaan käyttöön luovutettavaan design-ohjeistukseen, joka toimii apuna sisällönpäivityksessä. Ohjeistuksen yksi keskeisiä tavoitteita oli myös varmistaa, että tulevaisuudessa sisällön säännöllisessä päivittämisessä ja erilaisten muutosvaiheiden aikana sivuston visuaalinen ilme säilyy eheänä.

Ravintola Factory - Bring Back -tuotekuva
Ravintola Factory - Bring Back -tuotekuva

Factory Bring Back -tuotekuvien tuottaminen

Uudistuksen yhteydessä Ravintola Factory lanseerasi uuden Factory Bring Back -tuotteen vastatakseen entistä paremmin ravintola-alan vastuullisuuskysymyksiin. Pantillinen Factory Bring Back -ruokarasia vähentää käytettävien pakkausmateriaalien määrää ja toimii vaivattomasti kaikissa ravintolaketjun toimipisteissä.

Tehtävämme oli tuottaa tuotteelle sopivaa kuva-aineistoa markkinoinnin eri tarpeisiin. Kuvia varten loimme Factory Bring Back -tuotteita kuvaavia digitaalisia malleja, mikä mahdollisti kuvien tuotannon lanseerausvaiheessa ilman varsinaisia tuotteita. Mallien avulla pystyimme myös parhaiten vastamaan erilaisiin kuva-aineistovaatimuksiin projektille asetetussa aikataulussa sekä vastaamaan jatkossa tuleviin kuvatarpeisiin kustannustehokkaasti tuottamalla tuotekuvia nopeasti ja laadukkaasti.

Ravintola Factory - käyttöliittymäesimerkki

"Sivusto on ketterä ja luotettava kumppani ja yhteistyömme on aina toiminut hyvin. Sivustouudistuksen jälkeen verkkosivujemme ylläpito on helpottunut huomattavasti. Sivut ovat nopeat ja toimivat, mikä vaikuttaa myös hyvään hakukonenäkyvyyteen."

Saku Vesterinen, Ravintola Factory

Projektin osa-alueet

  • Konseptisuunnittelu
  • UI- / UX-suunnittelu
  • Design-ohjeistus
  • Markkinointimateriaalit
  • Taustajärjestelmä
  • Frontend-kehitys
  • Järjestelmämigraatio
  • Suorituskykyoptimointi
  • Jatkokehitys
  • Ylläpito
F-Secure järjestelmäkehityksen luotettava kumppani

F-Secure

Suuren tietosisällön tarjoaminen löydettävämmin ja helpommin

Helsingin kaupunginkirjasto

Visuaalisella ilmeellä yhtenäinen ja kuvallista ilmaisua korostava esitystapa

Makeaa Baking

Ravintola Factoryn sivuston uudistuksella koko ravintolaketjun ilmeen ja sisältörakenteen yhtenäistäminen

Ravintola Factory

Yritysilmeen suunnittelusta laajoihin yritystoiminnan kattaviin digitaalisiin ratkaisuihin

Namina

Verkkosivuston suunnittelu ja toteutus Fressi24 -kuntosalikonseptille

Fressi